Gezonde bomen

Snoeien van bomen in Oostvleteren en Roeselare zorgt voor een betere groei

Ondanks het feit dat bomen heel wat zelfregulerende eigenschappen hebben, is boomverzorging toch aan te raden bij heel wat boomsoorten.  Bomen in grote tuinen, lanen en parken groeien vooral in een verstoorde voedingsbodem omdat de bewortelingsruimte en de humuslaag hier vaak ontoereikend zijn.

Naast het gewoon snoeien kan u ook kiezen voor het knotten of rooien van de boom. Rooien doet u best in de herfstperiode en knotten geniet de voorkeur in het voorjaar. Want dan voorkomt u vorstschade, wat zeer nefast kan zijn.

Wie zijn bomen laat snoeien, of die zich nu in West-Vlaanderen of in andere delen van Vlaanderen bevinden, zal al snel merken dat dit een zeer gunstig effect zal hebben op de boom.  U krijgt namelijk een frisse, jonge en compacte boom die zich in het voorjaar volledig zal kunnen ontwikkelen en zo een waar pronkstuk zal zijn in uw tuin of omgeving.

Als specialist in het snoeien van bomen in West-Vlaanderen hebben wij dikwijls gezien wat voor een gunstig effect het snoeien kan hebben. Ervaar dit ook en bel ons meteen voor een vrijblijvende afspraak!

Contacteer ons!051/67 00 52